Botoks Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey - Süper Kadın

Botoks Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey

Kadın ya da erkek fark etmeksizin estetik operasyon, herkes için uygulanabilen bir güzelleşme yöntemi. Özellikle de bıçak altına yatmaktan korkan ama güzelleşmekten de geri kalmayanların sıkça başvurduğu bir yöntem var: Botoks! Biz de bu işlemi tüm merak edenler için derinlemesine araştırdık. “Botoks nedir?”, “Botoks nasıl yapılır?”, “Botoksun yan etkileri var mıdır?”, “Botoks etkisi ne kadar sürer?” gibi tüm merak edilenleri cevaplıyoruz!

Botoks Nedir? Botoksun Etkileri Nelerdir?

Botoks, Clostridum Botulinum denilen bir bakteriden üretilen ve çoğunlukla da estetik alanında kullanılan bir ekzotoksindir. İsmi Latinceden gelen botoks kelimesi, “sosis” anlamı taşıyor. Buna sebep ise 18’inci yüzyılda sosislerde görülen ve ölümlere de sebep olan toksik yani zehirli madde. Ancak sonraları bu toksin izole edilmiş ve tıpta yüz felçleri, migren, aşırı terleme ve spazmlarda kullanılmaya başlanmış. Günümüzde ise en sık başvurulan medikal estetik yöntemi.

En çok yüzdeki kırışıklıkların giderilmesi ve koltuk altı terlemesi gibi problemler için kullanılan botoks, sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelliyor. Botoks işlemi iğne ile vücuda uygulanırken yalnızca enjekte edilen bölgede etkisini gösteriyor. Tüm kaslara etkisi bulunmuyor.

Botoks Nasıl Yapılır?

Botoks işlemi, botulinum toksini seyreltildikten sonra şırınga ile istenilen bölgeye enjekte edilmesiyle gerçekleşiyor. İşlem uygulanacak bölgeye 20 dakika öncesinden lokal anestezi kremi sürülüyor ve tüm işlem toplamda 15 dakika kadar sürüyor. Botoks etkisi ise kendini ortalama 24-72 saat içerisinde göstermeye başlıyor.

İşlemin ağrılı ve sancılı olduğunu düşünenlere de şunu söyleyelim. Botoks, acısız ve ağrısız gerçekleşen bir işlem. Öyle ki hastalar, botoks sonrası günlük hayatlarına kaldıkları yerden devam edebiliyorlar. Bizden söylemesi!

Botoks İşlemi Nerelere Yapılır?

Botoks, yüzde kırışıklıktan muzdarip olunan tüm bölgelere uygulanabilen bir yöntemdir. En sık yapılan işlemleri ise şöyle sıralayabiliriz;

  • Göz çevresi botoksu
  • Kaş kaldırma botoksu
  • Alın botoksu
  • İfade çizgisi için botoks
  • Dudak botoksu

Bunların dışında, yaz-kış aşırı terleme sorunu olanlara da botoks işlemi yapılabiliyor. Ayrıca sivri çeneli, kare ve üçgen görünümlü yüzlerin daha oval ve kalp şekline getirildiği uygulama olan masseter botoks işlemi de bulunuyor.

Botoks Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

İşlemin ardından uygulaman gereken bazı adımlar söz konusu. zorlayıcı olmamakla birlikte dikkat etmen gerekenler ise şöyle;

  • Uygulama sonrası o gün içerisinde spora, saunaya ya da kuaföre gitmen önerilmiyor.
  • 3 gün süre ile havuza ve denize girmemelisin.
  • İşlemin yapıldığı gün uyku pozisyonuna dikkat etmeli, yüz üstü yatmamaya özen göstermelisin.

Botoks Ne Sıklıkla Uygulanır?

Botoks işleminin etki süresi, yüzdeki kırışıklıklara uygulandığında 4.5-6 aydır. Eğer ki devamlı botoks yaptıran biri iseniz bu sürenin 8-10 aya kadar çıkması muhtemeldir. Terleme için başvurulduğunda sürenin 10-12 ay olduğunu, düzenli uygulamanın ise süreyi yine 16-18 aya çıkardığını da belirtelim.

Botoksun Zararları:

Doğru ellerde, uzman bir kişi ve klinik ortamda gerçekleşen botoks işleminin cildine herhangi bir zararı bulunmuyor. Bu nedenle işlemi yaptırmadan evvel iyi bir araştırma yapmanı ve işinin uzmanından tavsiyeler alarak ilerlemeni öneriyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Süper Kadın 2021; Güncel bilgilerin yer aldığı web sayfasıdır. İletişim I Künye I Mfk Yöntemi